Followers

Tuesday, 20 November 2012

Assalamualaikum everyone! huh tarik nafas. rinduuuu nya.. lama da x conteng2 wall ni..hihi di sebabkan boring tahap infinity .so trasa nak update blog..hewhew  jadual hari2 makan.tidur.movie.makan.tidur.movie. tp xpela.. xgemok..HAHA *shuhh merapu~

sebenarnya mnda alah ni da lama.. tp baru nak update.alkisahnya *picnic dekat lagoon..kuala ibai. phew.. sangat ohsem.. mula2 just text n chat ngan hanan. cakap rindu la..nak jumpa la.. bla bla.. then tiba2 hanan cakap jom p picnic! mula2 tu rasa wahh beznyaaa.. tp bila duk dalam bilik tu.. duk pk.. malu la.. haish..hanan bawak kawan2 dia. xkenal pun.cane ni. eh nak pegi ke tanak ni. eh rasa bersalah plak kalau xpegi. eh segan la.. eh brapa bnyak da eh aku time tu..HAHA  ok..then buat2 cool.. hanan chat lagi.. hanan cakap xpe.. xde pe.. kawan2 hanan je. ok aku pun mase tu buat2 lega. then fikiran melayang2. aku nak bawak apa esok ni. *yela aku bukan teror sangat bab masak2 ni. apa yang aku teror? buat cocktail..HAHA aku pun cakap la kat hanan.then hanan ckp ok la tu..kikiki ok..lepas siap chat ramai2 lam fb. da sentuh bab makanan.bab pakaian.bab tempat. aku pun of9 then pegi dapur buat agar2.fuh..

esok nya.. hanan n thonah dtg ambil kat rumah.. dah seting tempat comel2. kawan hanan pun sampai. huk segan nya.. tp... dengan izin nya.. lepas salam2..ciom2.. then start bual2 macam da knal lama..yela..selagi aku x bual2..selagi tu aku rasa malu..HAHA wahh diorang sangat bek n cool. yeah nnti bulan 12 ni aku cuti lagi.. n aku harap dapat berpicnic lagi..wee :D  yuk tgk picca :)

setelah berpakat n bersatu hati dapat la hidangan yang istimewa sebegini :)
pompuan xlari dari camera..HIHI
kawan baru saya :D
kawan lama saya . eh ? :D
mereka.
hanan n thonah
:)
ragam kami ^^
xtahu la apa yang buat hepi sangat..haha
kemas2 nak balik :)

 
 --------------------  the end -----------------------
                                                                                                                           
                                                                                    LOL,anyss :)




Saturday, 13 October 2012





ayah + ayah
ibu + ibu
 
bersatu atas restu keluarga... 



maka ... lahir lah insan istimewa..seorang mujahid..umar muqri mohd taufiq! :)






#wah xsabar rasa nya nak balik terengganu.. mak lang rindu umar sangat2! :')


























seminggu bersama insan istimewa :)

Assalamualaikum!wekend yang sangat ohsem! hujan sepanjang hari .. Alhamdulillah...Maka genaplah seminggu berpraktikal di hospital permai.mungkin ada yang tertanya2 apa itu hospital permai.. untuk pengetahuan semua..hospital permai menempatkan orang-orang yang mempunyai gangguan mental..atau dalam bahasa yang mudah..terkenal dengan panggilan hospital gila.. Di malaysia terdapat 4 buah hospital gila iaitu di johor.perak.sabah dan sarawak..

Melihatkan pada stuktur binaan yang sangat cantik besar serba canggih..saya masih tidak dapat menggambarkan lagi bagaimana keadaan di dalamnya.sehinggalah saya dan kawan2 melangkah masuk ke dalam buat pertama kali nya.. wad yang saya masuk pada hari pertama dan kedua ialah menempatkan orang-orang tua yang mengalami gangguan mental.kebanyakan dari mereka "bedridden". segala keperluan dari segi  mandi.makan.menukar pampers dan sebagainya di bantu oleh nurse dan ppk yang bertugas. mereka hanya terlantar dan tidak dapat melakukan sebarang aktiviti. paling menyedihkan..ada di antara mereka yang di tinggalkan di situ sejak dari kecil(di buang oleh ahli keluarga) dan tidak ada seorang pun yang datang melawat mereka.

Masuk hari ke tiga dan ke empat.. saya di tempatkan di wad pre discharge..di mana wad itu menempatkan mereka2(lelaki) yang bakal di bebaskan dan kesihatan mental mereka sudah beransur pulih.. tp bukan lah sepenuhnya kerana mereka masih dibekalkan ubatan yang terkawal... di sini mereka di ajar untuk hidup lebih berdikari dan bergaul dengan kehidupan luar.kebanyakan dari mereka di hantar bekerja di luar sebagai security guard.bekerja di cafeteria dan sebagai pekerja dobi dan mereka akan kembali ke wad setelah waktu bekerja tamat..walaupun keadaan meraka tidaklah seperti kita yang normal ini..tp mereka harus diberi peluang untuk meneruskan kehidupan. dan buat pertama kali nya cecair jernih membasahi pipi sewaktu berbicara dengan mereka. ada di antara mereka ini pada sewaktu ketika dahulu bekerja sebagai arkitek.pensyarah.tidak pernah bertemu anak2 sejak di masukkan ke sini.di pksa bercerai di sebabkan penyakit yg di alami. dengan ketentuan Allah..siapa yang tahu.. 


#Di sini mereka telah dididik mengikut jadual yang telah ditetapkan.. 


7am - 8am      -> bangun pagi dan bersenam              
8am - 9am      -> sarapan                                           
10 am             -> minum pagi                                      
11am - 12am  ->aktiviti sendiri                                   
12 nn              ->makan tengah hari                            
12nn - 2 pm    ->tidur   
2pm - 5pm      -> indoor game.karoke  
5pm                ->minum petang   
5pm - 7pm      ->aktiviti sendiri    
7pm - 8pm      -> makan malam    
9pm - 10pm    ->supper           
10pm              -> tidur

yang membuatkan saya rasa wad ni sangat2 ohsem ialah. bilik berecon. satu bilik dua orang.setiap bilik terdapat CCTV. tandas dalam bilik masing2.ada kerusi urut ogawa.ada bilik bacaan. kaw hado??huhu bez kan.. rasa  macam nak p tumpang tido sana je..hehe bilik kat sini pun x cegitu..huu T.T  kelebihan untuk mereka :)


Dan maka berhijrah la pula saya ke wad lain pada hari ke lima nya.. hee wad ini menempatkan mereka2(lelaki) yang mempunyai "challenging behaviour" .. mak aih terkejut saya..mmg sangat2 mencabar jiwa..hee ramai di antara mereka masih tidak dapat mengawal perasaan dan masih kurang pandai lagi berdikari. makan berebut2.gaduh.bertumbuk2 sesama sendiri.kuar dari bilik tanpa seurat benang. merupakan perkara biasa..huu nasib saya kuat..haha wad ni sangat memerlukan pemantaun yang lebih kerana perangai mereka tidak dapat di ramal dan sering berubah2..segala aktiviti dan bilik tidur sama seperti wad di ats.. sangat selesa! 


dan dan maka nya.. selesai sudah..hee itu je yang dapat dikongsi oleh missy..nantikan sambungan seterusnya pada minggu akan datang.. :) *still have one week at permai.assalamualaikum :) 



bigboss!hee *mau tercabut kaki hari2 p permai jalan kaki :O
































Wednesday, 12 September 2012

dari ayah kepada anak :)

Assalamualaikum :) ok..dapat ilham naa update belog..haha *pdahal boring tahap max!nak share satu benda..jom bace :D di sebabkan ayah tahu anak ayah yang sorang ni "degil". Suke sangat tidur bukak lampu..then ayah bagi la satu artikel ni..mase bace..wahh macam2 perasaan timbul.takut la.menyesal la.dalam hati.. *OK.LEPAS NI JANJI NAK TIDUR TUTUP LAMPU. tapi tapi malang nye.. I CANT!! huwaa acano ni.. xtahu la nape sejak dari kecik saya xsuke tutup lampu..ingt lagi..kalau dulu2.. saya *berroomate kan kakak sy..kitaorg mesti gaduh sebelum tidur.HAHA sbb ape?? opkos la sebab dia suke tidur dalam gelap..tetapi tidak bagi saya..ekeke then bila masuk alam persekolahan..mase sekola menengah.. ok.. saya tidur sekatil berteman kan kawan bek saya..HIHI lahai bila ingat balik zaman dulu2..sumpah rindu teramat :(  then bila melangkah masuk alam dua fuluhhh sudaa..still same..HAHA ouhh romate ku terpakse tidur bertemankan satu lampu..ampun ampun..haha nasib la dia jenis xkisahh..kadang2..penah jugak belajar tuk tidur tutup lampu ni.. tapiii... xlama pun.. sob T.T

*situasi bila kat rumah 

bila tidur..lampu mesti ON..bilik x di kunci..sebab hape..ok sengaje sebab nak suruh mak.ayah.or my granyy tutup lampu bila saya da tidur..hee tapi tapi.. bila bilik di kunci..sampai subuh ku tidur berteman kan lampu..huuu

*situasi kat hostel ku sekarang

bila tidur..lampu mesti ON.sama ada sebelah saya.sebelah romate saya.or lampu TOILET.huhuk Ok memang klakar kan.. hmm :O tp ni realiti.bukan fantasi..

xtahu la kenapa susah sangat nak tutup lampu...kenapa...takut?hmm ade jugak kot ! >.<' 


ni artikel yang ayah kasi suruh bace :-


Semakin malam semakin gelap tubuh kita akan merasa lelah dan mengantuk. Ini jelas wajar, sintesis dan sekresi hormon melatonin oleh kelenjar pineal meningkat seiring dengan semakinnya malam.


Hormon inilah yang menyebabkan kita menjadi mengantuk di malam hari. Fungsi dari rasa mengantuk adalah sebagai isyarat positif tubuh agar segera mengistirahatkannya. Hormon yang mempengaruhi irama  ini kemudian akan menyesuaikan sehingga terjadi penyegerakan antara kitaran tidur dengan kitaran pergantian siang dan malam di alam sekitar.


Dari Jabir Bin Abdullah bahawasanya Rasulullah bersabda:

"Matikanlah lampu-lampu diwaktu malam jika kamu hendak tidur, dan tutuplah pintu-pintu, bekas serta makanan dan minuman kalian. (HR. Bukhari dan Muslim)

Seorang biologi, Joan Roberts mencari rahsia setelah melakukan percubaan pada haiwan. Ketika haiwan tersebut diberi cahaya buatan pada malam hari, melantonin nya (salah satu hormon dalam sistem kekebalan yang mampu memerangi dan mencegah berbagai penyakit termasuk kanser payudara dan kanser prostat) menurun dan sistem kekebalan tubuhnya lemah.

Rupanya, cahaya Lampu - seperti juga TV - menyebabkan hormon menjadi sangat lelah. Keadaan malam yang gelap diam-diam bekerjasama dengan tubuh. Hanya dalam keadaan yang benar-benar gelap tubuh menghasilkan melantonin. Sebaliknya, tidur dengan lampu menyala di malam hari - sekecil apapun sinarnya menyebabkan Pengeluaran hormon melantonin terhenti.

Tidur yang berkualiti dalam erti bahawa dalam selang masa selama kita tidur, otak kita benar-benar dalam keadaan berehat. Sinar cahaya saat kita tidur menjadikan kualiti tidur kita kurang baik, ini kerana sinar tersebut masih berperanan sebagai perangsang stimulator kerja otak.

Secara ilmiah, cahaya yang ada dalam bilik tidur akan menembus sampai bahagian mata kita walaupun dalam keadaan terlelap, sinar tersebut akan memasuki bilik stimulator yang nantinya direspon oleh otak. Dengan kata lain walaupun mata kita terpejam, tetapi jika ada cahaya yang bersinar maka otak kita akan bekerja untuk bertindak balas atau mengartikan cahaya yang masuk tersebut.

Tidur yang berkualiti di malam hari merupakan usaha pengoptimuman dalam detoksifikasi untuk meneutralkan toksin yang mengontaminasi tubuh. Detoksifikasi tubuh, terjadi terutama pada hati, tercapai optimum saat tidur. Mekanisme tersebut berkaitan erat dengan diproduksinya antioksidan sebagai penetral toksin. Pada tidur yang berkualiti, detoksifikasi hati dapat berjalan optimum, khususnya dalam pembentukan asid amino glutathione sebagai antioksidan yang meneutralkan stres oksidatif dan radikal bebas.


Mencegah Kanser Payudara
Tidur malam dalam bilik yang gelap benar-benar bermanfaat buat tubuh. Ahli biologi Joan Robert mengatakan tubuh baru boleh menghasilkan hormon melatonin ketika tidak ada cahaya. Hormon ini adalah salah satu hormon kekebalan tubuh yang mampu memerangi dan mencegah berbagai penyakit termasuk kanser payudara dan kanser prostat.

Malangnya, hormon melatonin ini tidak akan muncul jika orang tidur malam hari dengan lampu menyala. Adanya cahaya atau sinar membuat pengeluaran hormon melatonin akan berhenti.

Dengan mematikan lampu ketika tidur malam hari, bukan hanya menjimatkan tenaga tetapi juga meningkatkan kesihatan tubuh. Maka itu tidur malam sambil nonton TV juga sangat tidak disyorkan.

Pengamal kesihatan yang lain, Lynne Eldridge MD yang juga penulis buku 'Avoiding Cancer One Day At A Time' juga menuliskan perempuan buta 80 peratus lebih kecil terkena risiko kanser payudara berbanding rata-rata perempuan lain. Diduga faktor hormon melatonin yang banyak ditubuhnya kerana penglihatan yang gelap membuatnya punya daya tahan tubuh yang lebih tinggi.

Pentingnya tidur malam hari dengan mematikan lampu baru-baru ini juga diteliti oleh para saintis dari Inggeris dan Israel. Penyelidik mendapati ketika cahaya dihidupkan pada malam hari, boleh menyebabkan ekspresi berlebihan dari sel-sel yang dikaitkan dengan pembentukan sel kanser.

Para saintis mendakwa jika seseorang terbangun di malam hari dan menyalakan lampu selama beberapa saat, maka boleh menyebabkan perubahan biologi yang mungkin mengarah ke kanser.

Jika pada penelitian sebelumnya tidur malam dengan lampu terang dikaitkan dengan peningkatan risiko kanser payudara dan kanser prostat. Maka pada penelitian terbaru ini menunjukkan paparan jangka pendek juga boleh dikaitkan dengan peningkatan risiko kanser.

"Orang-orang yang bangun di malam hari disyorkan untuk tidak menyalakan lampu. Kami percaya bahawa setiap kali menyalakan cahaya buatan pada malam hari akan mempunyai kesan pada biologi tubuh, kerana ini adalah mekanisme yang sensitif," ujar Dr Rachel Ben-Sclomo dari University of Haifa.

Dr Rachel menambah bahawa ini adalah penemuan terbaru dan masih sebatas penelitian pendahuluan. Namun kini ia dan pasukan tengah menganalisa wilayah ini secara lebih terperinci. Keputusan ini juga telah dilaporkan dalam jurnal Cancer Genetics and Cytogenetics.

Anak-anak yang tidur dengan lampu menyala berisiko mengidap leukemia.
Para saintis mendapati bahawa tubuh perlu suasana gelap dalam menghasilkan bahan kimia pelawan kanser. Bahkan ketika menyalakan lampu toilet, begadang, mengembara melintas zon masa, lampu-lampu jalan boleh menghentikan pengeluaran zat melatonin.

Tubuh memerlukan zat kimia untuk mencegah kerosakan DNA dan ketiadaan zat melatonin tersebut akan menghentikan asid lemak menjadi tumor dan mencegah pertumbuhannya.

Prof. Russle Reiter dari Texas University yang mengetuai kajian tersebut mengatakan "Sekali anda tidur dan tidak mematikan lampu selama 1 minit. Otak anda akan mengesan bahawa lampu menyala seharian dan pengeluaran zat melatonin menurun ".

Jumlah anak-anak pengidap leukimia naik menjadi dua kali ganda dalam kurun 40 tahun terakhir. Sekitar 500 anak muda di bawah 15 tahun didiagnosis menderita penyakit ini setiap tahun dan kira-kira 100 orang meninggal.

Sebuah persidangan tentang anak penderita leukimia diadakan di London menyatakan bahawa orang menderita kanser akibat terlalu lama memakai lampu waktu tidur dimalam hari berbanding dengan yang tidak pernah memakai lampu waktu tidur.

Hal ini menekan pengeluaran melatonin di mana biasanya terjadi antara pukul 21.00 9 s / d pukul 20.00. Penelitian terdahulu telah menunjukkan bahawa orang-orang yang paling mudah diserang adalah para pekerja shift yang mempunyai risiko terkena kanser payudara.

Pada kenyataannya, Orang-orang buta tidak terdedah kepada melatonin mempunyai risiko yang lebih rendah menghidap kanser. Maka orang-orang tua disyorkan utk menggunakan bola lampu yang suram berwarna merah atau kuning jika anak-anaknya takut pada kegelapan.
ok..sangat takut kan bila bace..cane niii >.<  help me~ :C  
nasib ler sape jadi laki saya..muahaha  Bdw tengs ayah. i love u :) 

Tuesday, 11 September 2012

^.^

  terjumpa.then copy paste.then dapat share kat semua :D
 
Tanda-tanda kalau dia JODOH kita itu ada dua:

✿~  DIPERMUDAHKAN
✿~  MENDEKATKAN kita kepada Allah..

Jika tidak ada dua-duanya, BERMAKNA dia BUKAN JODOH kita..makanya bila tanda itu tiba, BUKALAH MATA..jangan terus DIBUTAKAN CINTA..

PERCAYALAH pada Allah..percaya SUNGGUH-SUNGGUH, jangan ragu-ragu..jangan berprasangka, YAKINLAH dengan sepenuh hati..ketentuanNYA pasti yang TERBAIK..semoga itu membuat kamu BERLAPANG DADA dengan ketentuanNYA..

Tuesday, 28 August 2012

Assalamualaikum ;) wahh lame nya x sign in blog!! huh sume nya gara2 sifat malas yg menguasai diri.. act xtahu nak citer pasal ape..tp di sebabkn keboringan n ketidaktahuan nak buat ape..*maaf ye cikgu BM..so rase nak update blog..hihi

Bdw..bnyak bnda yang nak d share.. firstly msti lah nak share sal sambutan hari raya aidilfitri.. Alhamdulillah..tahun ni masih berpeluang sambut hari raya dengan family tercinta :)  seperti biasa bermula la adegan2 menipu,xgune betol abang2 aku ni..haih..

abg kedua : erm raya tahun ni ing balik hari raya ke 4 taw..tukar dngn kawan2.. hampes sari sebelum raya da sampai umah... huhu

abg pertama : ok..abg nak tolak ke bangladesh ni..kem salam sume.. selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin.. tuptap tuptap..pagi raya pukul 6 terpacak kat depan pintu umahh..huuu T.T

*tu lah adegan2 anak bujang mak n ayah..ekeke mati2 sume orang kena tipu..

Sumpah!! raya tahun ni sangat2 best!! bukan senang anak2 mak n ayah ni dapat berkumpul ramai2..n Allhamdulillah ade 2 orang ahli baru dalam family kami.. abang ipar n new baby :) tema raya tahun ni kitaorg pilih terkoise :D ohsem!

nah..bukak biji mate besar2..tgk dalam2..hihi --->


ayah n mak 
puteriII 
puteraII
kat tangga umah org pun jadi..hehe muaz tgk ayah.ayah tgk muaz..adeeyy :D
kat homestay ayah  :)
kakak yang sarat 
kakak's house 
again..yeahh selim kaw jah..HAHA
kazen..
kazen from rawang :D
raya ke 2!
sengal..HAHA
kembar len tahun...HIHI


huh..tu jela yg bolee di kongsi..kalau nak ambik sume..mmg xckup page la..hihi..next story..to be continue..got to go..babai salam :D



Sunday, 5 August 2012

wishlist~

1) myvi   *mase single..hehe
2) iphone 
3) anak 4 *kembar spasang..HAHA
4)own house *bila da bbrape tahun kije n kawen :P
5)kawen bila umur 25..HAHA  
6)dapat smbung blajar n jd pengajar * AMIN~

okey..tu saje..sekian terima kasih :D
Assalamualaikum n salam ramadhan ya habibi ya maulana..cewaa.. gedik! :D smntare tggu nak bukak puase ni kan..sempat lagi duk godek2 kat blog ni..bace tu bace ni.walawehh sumpah boring!! xsabar nyee nak balik kampung..oh terengganu.. i oredyy miss u!! hee toksahh duk potpet la anis oii..hehe *ok ttp mulut..kunci :X

nursing 2/10 with our lovely madam!! tengkiu :) *mane satu aku?hihi
okey dpt amik gmbar dgn pengarah :D
with cheq ena ^.^
Ha..gambar2 kat ats tu sbnrnya kitaorg dpt anugerah pelajar terbek tahun 2 semester 2..Alhamdulillah..rezeki Allah.semoga lebih bek pd mase akan datang..AMIN~ :) gud luck nursing 2/10!! caiyokk..harap sem ni lg rmai yg dpt nek pentas :D

Friday, 3 August 2012

iftar terakhir :(

bakal merindui mereka.. :O 

kami anak2 jati terengganu :)  *nik nor xde lm pic ni :C
 
Dear future husband..

I'll be a good wife ever after NIKAH as long as you promise me one thing. Help me and accompany me in getting to JANNAH :D

                                                     sincerely,anyss :)

Friday, 27 July 2012

:@

1- MAK!! YOU ARE NO ONE FOR ME!!
2- I MISS U!
3- I LOVE!


                                                        sincerely anakmu :)

fulfill my goals!!

sem 5 :D

hehe..nmpak x mnde alah yg berwarna kuning tuh? ouuchhh..sgt buruk kan tulisan..HAHA *ari malas sedunia.. act mnde alah ni sy buat setelah tiga hari saya menjejakkan kaki ke kolej tercinta ni setelah mendapat ilham n setelah due ari menangis..wahaha *xmalu benoo..walaupun saya da sem 5.org cakap da besar gedabak! tp still homesick g beb..lau kol umah kan,dgr je suare sape2 yang ade kat umah mesti sebak..huuu sabar jela..act sy bukan manje..tp rase jauh n rindu dkt family tersayang ... *eceh bab kover :8 tapi bila da lme2 kat sini prasaan tu beransur2 hilang dgn sendiri.. :)



*korang bolee la buat mcm ni jugak..inspirasi org ckp..bila tampal n tgk tiap2 ary..kite x mudah lupe :) Thanks reader!

^.^


Thursday, 19 July 2012

insan insan terpilih :)

salam...haihh..da lewat ni..mate stil xleh tutup..aduii..terase nak update blog lah.. ermm sunyi sepi da kolej ni..takut pun ade..tp xpe..wat lex..wat peace...ekekeke 

tetibe kan..aku teringat n terase nak show off msg2 yang aku dpt tyme bufday aku dulu..hee sume nya dr kawan2 yg sangat caring n aku sayang!! :) ade msg2 yg diorg bg aku stil smpan pai skrg..even aku pkai nset cikai cmni..stil muat memory..HAHA *tp ade jugak yang aku da delete.sobsob wish bese2 tu aku xsmpan la..hee ayat2 adelah hak milik asal.tiade ape2 perubahan..hak milik kekal..hakhak


1)hepi bufday anis.may Allah bless u.gud luck 4 tomorrow.wish   awal2 sbb nak tdo da..hihi 

  
aku dpt msg ni dr sahabat aku yg mule2 aku knal dr sem 1 smpai la skrg.. *Nik nor ekmal


2)anis epy bdae.20 da ko.moga pnjg umo murah rzki n bhgia dgn org tsyg :D gudluck exam sok.have a blast.


ni kwn aku dr sem 1 pai skrg.tengs  *syera 


3)happy birthday sweeetie..smoga hidup sntiasa di berkati.jauh di mata.dekat d hati.semoga cepat kawen..umur da 20 dah tu.hehe luv u n bestfren forever.

ni dr damia..sahabat selame nya mia..!! i luv u :D kwn bek sejak dr fom 1 till skrg..alhamdulillah :)

4)happy birthday semek! May Allah bless u always. Good luck for ur final exam,all the best! :)


yg ni pun from my besti.. *nur afifahtengs fifah!! :) kwn bek dr fom 1 sejak kat sesma lagi ..

5)saat rindu bertamu.rasa salah terbit di hatiku.semakin jarang menghubungimu.kalungan doa ku kirim buatmu tiap waktu.maafkan diri yang seakan jarang menghubungimu.masa amat mencemburui ruang waktu.walau jarang menghubungi,kalungan doa pengikat hati.walau jarang bersama . iman dan taqwa menjadi penguhubungnya moga terus kuat dalam mujahadah. selamat ulang tahun buat insan istimewa,anis najibah. semoga pertambahan umur seiring dengan timbunan amal. Hanan tersangat2 syg anis..

okey..sangat2 terharu dengan msg yang sgt panjang n penuh makna ni.. sumpah sayang hanan jugak!!  moge ikatan kite kekal selama nya :)  tenkiu sangat2 *HANAN UMAIRAH   anis kenal hanan ni mse akhir fom 4 dekat tusyen..dan alhamdulillah..still contact smpai skrg :D

6)happy birthday mek!! tua doh tu 20.makan banyok2,jgn keding2 ngt eh.. B-) 

haha..ni dr farah..kwn mse skola sesma dulu.. tengs *farah !!
ok..tu la msg2 yg aku stil simpan smpai skrg..nak smpan bnyak2 xleh..phone pun xde memory..HAHA duyai..kesian kan..mst korg tertanye2 kan..pehal la kwn2 aku tu duk wish gudluck2 je..hehe nway..tyme bday aku tuh.. paper 1st final exam..huhu Alhamdulillahh berkat doa kwn2..aku dpt la result yg setimpal dgn usaha ku.. syukur :)) 
                                                                           loveanyss..
 

Sunday, 8 July 2012

imam mude ^^

aisehh mem..punye semangat nak p dgr ceramah imam mude kat angsana neh..pkul 6 da tggu kat bwh.. *yela nak berebut2 nek bus..HAHA smpai sne..aku mcm terkezutt pewott jugak lah.haish event ape neh.. -.-'' rupe2 nya ade smbutan hape ntah..*xingt..kikiki
then ade sorg akak ni p la tnye urusetia..kat mne tmpat ceramah tuh.. skali die dtg kat kitaorg ngn muke cuak..haaa upe2 nye kitaorg slah tarikhh..haha crmah tuh da buat smlam..hishh mcm2 ler.. so..akak tu pun ckp la..dek..xpela..sister ckp kite duk sini smpai pkul 10mlm.. *aku lompat2 dah..HAHA korg nak g jejalan satu angsana pun xpe..jge diri bek2..tp pkul 10 da ade kt dpn ni..bkn pe kitaorg sblm ni xpenah kua dr bumi kskb after 8pm..huhu :) so ape lagii pusing habis la satu angsana angsitu :D meh ler..tgk pic kami :-->


missyy :D
again
friends :)


*bdw entry ni sepatotnye  da lame.. tp bru post :)

habits..









pheeew..mesti korg tertanye2 kan ape lah yang aku nak buat dengan 2 keping pic yang sangat comel ni kan..guess what?? ^^,
kalau aku duduk lepak2 ngn sape2 yg da knal aku ni..diorg mst ngah gelak2 kat aku dah ni..hehe bdw pic yang sgt comel ni menggambarkan 2 habits aku yg sangat ganjil.. aku rase jarang la kowt org buat kerap kali..HAHA


1) pic atas tuh.. bila aku selesai mkn kan.xkira la dengan sape2.mak.kakak.abg.kawan2 pmpuan.kwn2 laki.kwn2 skola dulu. aku mst tnye diorg.. *wehh..ko tgk jap kat gigi aku ni ade lade x? HAHA


2) pic bwh plak.. *eh eh ce korg tgk jap..kat mate aku de taik mate x?HAHA 


siesly aku sgt amik berat pasal 2 mnde ni..walaweyhh..malu kowt..duk tersenyum simpul..tengok2 balik bilik ade lade kat gigi + tahi mate or pape lah..haha xleh bayang aku.. malu >.<  sbb tu la aku sgt2 alert pasal mnde alah ni smpai kwn2 aku ckp *anis ni memang xde mnde len nak tnye..hewhew ~ peace :P










assalamualaikum..selamat petang.. :) huu ptg yg sgt bosan..duii.. da xde kerja ape nak buat..then tetibe rase nak update belog yg da lame terkulat..hihi 

bdw..alhamdulillah..masih dapat bernafas..skarang da ade kat jb.. da mule la tugas2 sebagai sorg pelajar diploma kejururawatan..haih T.T
ckp sal dploma yang aku ambik ni kan..tup tap tup tap tinggal lagi setahun.. wahh da xsbar nak habis blajar..sumpah! derita kot duk dlm kolej ni. *sigh! da xlame anyss..sabar wokeyh! :) insyallah doakan saya dan kawan2 ye :D


final year. Tahun 3 semester 1. *pic bajet je kn..HAHA :D



Sunday, 17 June 2012

posting kat ganung!

assalamualaikum...fuhhh lame gilaa aku tggall belog ni.sumpah weh sejak duk umah ni,kemalasan bergande2 . xtahu la nape.. ni pun update belog sbb ade kat KL.sbb tersangat bosan n xde kije nak buat dpt la idea nak update belog.hee xde pe..just nak citee sket pengalaman kerja kat terengganu..walaweyhh sumpahh berbeza dgn JB die punye sistem tuh.. sejujurnyer mmg xbest..tp nak wat cmne..kite belajar :) mane tahu nnti bila da kerja dpt tmpat yg lebih teruk dr tuh..haa baru kaw tahu ye anyys ;( huuu  dah la..bebel lame2 plak.. nak share sket pic sepanjang praktikal tuh :D

depan kaunter..hihi
wan n her daughter ..wahaha comel :D
missy ena.missy wan n missy fatin ;)
makan2 kat kfc giantt hihokk..
guard baru KFC..haha
merayap..
suka suki :D
kat rotiboy :P
dlm kete pun bolee..HAHA

 huhu tu saje spnjang kami berpraktikal..gambar2 tu diambil semase proses kami merehatkan diri ye..xde istilah kami ponteng2..huu T.T bai..gotta go..salam :)